[Kea-users] DHCP4 in-pool reservations dont work

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Kea-users] DHCP4 in-pool reservations dont work

Ahiya Zadok

Hi all

still struggling with my kea lab 😉

now I have an issue configuring lease reservations.

i don't get any errors when loading configuration,i tried with debugging as well.

but I don't get the reserved IPs on my clients.

what am i doing wrong?

I'm using kea-dhcp4 1.8 on ubuntu 18.04.

my config file is attached.

thanks

 

 

 

 


_______________________________________________
ISC funds the development of this software with paid support subscriptions. Contact us at https://www.isc.org/contact/ for more information.

To unsubscribe visit https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users.

Kea-users mailing list
[hidden email]
https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users

dhcp4.conf (2K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Kea-users] DHCP4 in-pool reservations dont work

Thomas Bergstam
I'm using this and it seems to work:
 
 
      "reservations": [
          {
            "hw-address": "88:83:5d:df:74:5d",
            "ip-address": "192.168.66.51",
            "hostname": "lam0103",
            "option-data": [
              {
                "name": "domain-name-servers",
                "data": "192.168.66.15, 192.168.66.8"
              }
            ]
          },
          {
            "hw-address": "88:83:5d:a0:9e:d4",
            "ip-address": "192.168.66.52",
            "hostname": "lam0075",
            "option-data": [
              {
                "name": "domain-name-servers",
                "data": "192.168.66.15, 192.168.66.8"
              }
            ]
          },
          {
            "hw-address": "b0:c5:54:19:a7:f8",
            "ip-address": "192.168.66.45",
            "hostname": "dli1"
          },
          {
            "hw-address": "dc:a6:32:49:cf:af",
            "ip-address": "192.168.66.25",
            "hostname": "doc1"
.
.
.
.
.
 
----------------------------------------
Hälsn.
//Thomas  

_______________________________________________
ISC funds the development of this software with paid support subscriptions. Contact us at https://www.isc.org/contact/ for more information.

To unsubscribe visit https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users.

Kea-users mailing list
[hidden email]
https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Kea-users] DHCP4 in-pool reservations dont work

Andrei Pavel
In reply to this post by Ahiya Zadok
Hi,

Two problems off the bat.

1. It seems that you are missing a configured reservation for your host with MAC 000E29B341F5 and client ID 01000E29B341F5.

2. You have "host-reservation-identifiers" set to "hw-address", but are matching hosts by "client-id". They need to match, either add "client-id" to "host-reservation-identifiers" or remove "host-reservation-identifiers" completely or match hosts by "hw-address".

On October 26, 2020 at 6:33 GMT, Ahiya Zadok <[hidden email]> wrote:

Hi all

still struggling with my kea lab 😉

now I have an issue configuring lease reservations.

i don't get any errors when loading configuration,i tried with debugging as well.

but I don't get the reserved IPs on my clients.

what am i doing wrong?

I'm using kea-dhcp4 1.8 on ubuntu 18.04.

my config file is attached.

thanks

 

 

 

 



_______________________________________________
ISC funds the development of this software with paid support subscriptions. Contact us at https://www.isc.org/contact/ for more information.

To unsubscribe visit https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users.

Kea-users mailing list
[hidden email]
https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Kea-users] DHCP4 in-pool reservations dont work

Ahiya Zadok

Yes, that was the issue

 

Thanks

 

 

From: [hidden email] <[hidden email]>
Sent: Monday, October 26, 2020 11:53 AM
To: [hidden email]; [hidden email]
Subject: Re: [Kea-users] DHCP4 in-pool reservations dont work

 

Hi,

 

Two problems off the bat.

 

1. It seems that you are missing a configured reservation for your host with MAC 000E29B341F5 and client ID 01000E29B341F5.

 

2. You have "host-reservation-identifiers" set to "hw-address", but are matching hosts by "client-id". They need to match, either add "client-id" to "host-reservation-identifiers" or remove "host-reservation-identifiers" completely or match hosts by "hw-address".


On October 26, 2020 at 6:33 GMT, Ahiya Zadok <
[hidden email]> wrote:

 

Hi all

still struggling with my kea lab 😉

now I have an issue configuring lease reservations.

i don't get any errors when loading configuration,i tried with debugging as well.

but I don't get the reserved IPs on my clients.

what am i doing wrong?

I'm using kea-dhcp4 1.8 on ubuntu 18.04.

my config file is attached.

thanks

 

 

 

 

 


_______________________________________________
ISC funds the development of this software with paid support subscriptions. Contact us at https://www.isc.org/contact/ for more information.

To unsubscribe visit https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users.

Kea-users mailing list
[hidden email]
https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users