[Kea-users] How can I ignore the CID data with Kea 1.4.0-P1?

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Kea-users] How can I ignore the CID data with Kea 1.4.0-P1?

Ege Tunckanat
Hello,

I have a device that needs to be booted over the server. However, this
device does not send cid data in the dhcp discover package it sent during
pxe-boot.

2018-10-11 20:53:22.252 INFO  [kea-dhcp4.leases/16072] DHCP4_LEASE_ADVERT
[hwtype=1 00:80:64:bc:17:a4], cid=[no info], tid=0x65bc17a4: lease
10.0.1.117 will be advertised

When I do not pxe-boot, it shares the cid data and can get IP.

2018-10-11 19:40:23.684 INFO  [kea-dhcp4.leases/15858] DHCP4_LEASE_ADVERT
[hwtype=1 00:80:64:bc:1e:d1], cid=[01:00:80:64:bc:1e:d1], tid=0xd11ebc15:
lease 10.0.1.117 will be advertised
2018-10-11 19:40:23.717 INFO  [kea-dhcp4.leases/15858] DHCP4_LEASE_ALLOC
[hwtype=1 00:80:64:bc:1e:d1], cid=[01:00:80:64:bc:1e:d1], tid=0xd11ebc15:
lease 10.0.1.117 has been allocated

I know there is a problem with the device. But how can I ignore the cid data
with Kea 1.4.0-P1?
I tried the match-client-id and echo-client-id parameters, but I was not
successful.

I'm waiting your response about this matter as soon as possible.
Regards




--
Sent from: http://kea-users.7364.n8.nabble.com/
_______________________________________________
Kea-users mailing list
[hidden email]
https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Kea-users] How can I ignore the CID data with Kea 1.4.0-P1?

vm0001
Hi,
I use the same kea versions (configured with hosts reservations and lease
storage in MySQL) and get the following message after a DISCOVER is
received:

15 Aug 15:23:32 kea-dhcp4 warning WARN [kea-dhcp4.alloc-engine]
ALLOC_ENGINE_V4_ALLOC_FAIL [hwtype=1 f8:1a:67:6e:0b:4f], cid=[no info],
tid=0x53a62bf0: failed to allocate an IPv4 address after 0 attempt(s)

After, I made a packet capture and identified the some packets that arrive
to DHCP server doesn't include a client-identifier option.

According to Kea-docs and supposing that this field is the problem, I
changed configuration of subnet, adding the following entry:
"match-client-id": false
Unfortunately, that doesn't solved the problem and the client doesn't
receive a DHCP packet in respose.
Please, help, advice, how could be solved this situation?
 
(just if someone need to know: the clients get to the DHCP server via a
relay and all other clients which have filled the cid field receive
succesfully IP addresses from the KEA DHCP server, and I checked to be sure
that for the indicate MAC address I have a host reservation).



--
Sent from: http://kea-users.7364.n8.nabble.com/
_______________________________________________
Kea-users mailing list
[hidden email]
https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users