[Kea-users] keactrl not "controlling" anything or reporting correctly.

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Kea-users] keactrl not "controlling" anything or reporting correctly.

brixo
I am running Centos 7, Kea 1.1 with mySQL backend, from the yum repo.

I have a very, very simple config with 1 subnet (for testing).

*1.  Everything seems to start ok (no errors)*

[root@az01-keadhcp-01 centos]# keactrl start
INFO/keactrl: Starting kea-dhcp4 -c /etc/kea/kea.conf -d
[root@az01-keadhcp-01 centos]#


*2.  However, keactrl is stating that everything is off!*

[root@az01-keadhcp-01 centos]# keactrl status
DHCPv4 server: inactive
DHCPv6 server: inactive
DHCP DDNS: inactive
Kea configuration file: /etc/kea/kea.conf
keactrl configuration file: /etc/kea/keactrl.conf
[root@az01-keadhcp-01 centos]#


*3.  So, I tell it to stop, but still tells me that nothing is running
anyway!*

[root@az01-keadhcp-01 centos]# keactrl stop
INFO/keactrl: kea-dhcp4 isn't running.
INFO/keactrl: kea-dhcp6 isn't running.
INFO/keactrl: kea-dhcp-ddns isn't running.


*4.  However, we can clearly see that the processes *are* running*

[root@az01-keadhcp-01 centos]# ps -ef | grep kea
root     21582     1  0 15:30 ?        00:00:00 /usr/sbin/kea-dhcp4 -c
/etc/kea/kea.conf -d
root     31968     1  0 17:58 pts/1    00:00:00 /usr/sbin/kea-dhcp4 -c
/etc/kea/kea.conf -d
root     32106 31789  0 18:03 pts/1    00:00:00 grep --color=auto kea
[root@az01-keadhcp-01 centos]#


*5.  I am also having to manually delete the .pid files before I can restart
everything, either that or it simply spawns more kea processes.*

Am I missing something here??!  Worried that in a production environment it
isn't going to do as I tell it!



--
Sent from: http://kea-users.7364.n8.nabble.com/
_______________________________________________
Kea-users mailing list
[hidden email]
https://lists.isc.org/mailman/listinfo/kea-users